Slovan zdolal MFK Ružomberok a je jednou nohou v semifinále pohára

24.10.2012 Celý región

Bratislava 24. októbra (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v úvodnom zápase štvrťfinále Slovnaft Cupu na Pasienkoch nad MFK Ružomberok 2:0. Odveta je na programe 7. novembra.

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)
Góly: 10. Peltier, 55. Hlohovský
Rozhodovali: Kráľovič - Sluk, Vorel
468 divákov.

Zostavy a striedania:

ŠK Slovan: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Kopic - Kladrubský, Kopúnek - Halenár (62. Grendel), Žofčák (70. Pauschek), Hlohovský - Peltier (83. Ledesma)
MFK Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Jurkemik - – Nagy – Lupták (78. Pekár), Ďubek, Serečin (46. Lovás), Kotora (66. Almaský)- Mukendi

Domáci brankár Kováč musel zasahovať hneď v prvej minúte po šanci z rohového kopu. Na druhej strane gólový center Peltiera nenašiel adresáta. V 10. minúte však Kopúnek poslal mäkký center do šestnástky, lopta sa odrazila k Peltierovi a ten prepálil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0. Aj naďalej však bolo na oboch stranách veľa nepresností v medzihre a tak šancí nebolo veľa. V 23. minúte vyzval Žofčák kolmicou na skórovanie Peltiera, ale ten v dobrej pozícii loptu zle trafil. Hostia mali najväčšiu šancu po zaváhaní Bagayoka, ale Kolčák upratal loptu na bránkovej čiare pred Luptákom. V ďalšom priebehu prvého polčasu Zich vyboxoval Hlohovského tvrdú strelu z uhla a v 38. minúte neusmernil Peltier do siete gólový center Žofčáka.

V komornej atmosfére chýbali kvalitnejšie futbalové akcie aj po zmene strán, hralo sa väčšinou medzi šestnástkami. Chýbal na oboch stranách moment prekvapenia, prevládala opatrnosť. Napriek tomu sa v 54. minúte skóre menilo. Hlohovského strelu v šestnástke tečoval jeden z hráčov hostí k bližšej žrdi a bolo 2:0. Slovan bez väčších problémov kontroloval vývoj zápasu, dostával sa častejšie k štandardným situáciám, ale už bez gólového efektu. Hostia pôsobili v ofenzíve bezradne a čestného gólového úspechu sa nedočkali ani v závere po ojedinelej strele fyzicky disponovaného Mukendiho a delovke striedajúceho Pekára.


Hlasy trénerov

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Hrali sme to, čo sme potrebovali. Chceli sme si vytvoriť dobrú pozíciu pred odvetou a to sa nám aj podarilo. Škoda, že sme nepridali ešte gólik naviac. Inak si myslím, že to bol dobrý zápas. Teší ma, že zapadli do zostavy aj hráči, ktorí v lige nehrali.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Slovan zaslúžene vyhral. Prvý aj druhý inkasovaný gól by sme pri väčšom dôraze nemali dostať. Opakujem, Slovan potvrdil svoje skúsenosti a vyhral zaslúžene. Naopak, nám chýbal dôraz v súperovej šestnástke a preto sme sa ani nepresadili."
 

Vyberte región